meer informatieVoor meer informatie: +31(0) 512-369444
AVEK is ambassadeur van:
dwaande
Avek Foam international
Een kijkje in de keuken

Het maken van polyurethaanschuim is een bijzonder proces waarbij vele factoren zoals de juiste grondstoffen, geavanceerde machines en gedegen vakmanschap een belangrijke rol spelen. Via deze rondleiding nemen wij u graag mee door ons bedrijf en krijgt u een kijkje in onze keuken.

 

Het tanklokaal

Schuimen begint met het inkopen van de juiste grondstoffen. AVEK koopt haar grondstoffen bij gerenommeerde producenten, die zorgen voor kwaliteits-garanties en optimale support op het gebied van technologie.

De opslag van de belangrijkste grondstoffen, polyolen en iso-cyanaten, vindt plaats in stalen tanks met een inhoud van ca. 20.000 liter. De ruimte waarin de tanks zich bevinden is volledig geconditioneerd, omdat temperatuurverschillen invloed hebben op de eigenschappen en verwerkbaarheid van de grondstoffen tijdens het schuimproces.

 

Tanklokaal

De schuimafdeling

Schuimafdeling

 

Het hart van de fabriek wordt gevormd door de Laader Berg MAXFOAM schuimmachine. Laader Berg uit Noorwegen is de uitvinder van het MAXFOAM™ principe, wat bekend staat als het meest kosten efficiënte schuimsysteem ter wereld.

<< foto bijschrift?

In het kort bestaat de schuimmachine uit de volgende belangrijke onderdelen:

  • het bedieningspaneel: hierop worden alle grondstofstromen (de formulering) exact ingesteld zodat de juiste mengverhouding ontstaat.
  • de mengkop en manyflow: in de manyflow komen alle vloeistofstromen bij elkaar, waarna de mengkop ervoor zorgt dat er een volledig homogeen reactiemengsel ontstaat.
    de productiestraat: basis van deze 2 meter brede straat is de lopende band waarop het reactiemengsel via de mengkop terecht komt.

Het schuimproces is een chemische reactie tussen de basisgrondstoffen polyol, iso-cyanaat en water. In de aanvankelijk dunne vloeibare massa uit de mengkop komt een exotherme reactie op gang. De massa wordt dikker en blaast zichzelf op doordat bij de reactie van water met iso-cyanaat koolzuur gevormd wordt. Deze blaasreactie veroorzaakt gasbellen die zorgen voor het rijzen en het ontstaan van de celstructuur. Naast de basisgrondstoffen worden katalysatoren en additieven gebruikt om te zorgen voor een optimaal reactieverloop en de juiste fysische eigenschappen.

De output van de schuimmachine bestaat uit blokschuim met een breedte van 2 meter, en een hoogte van ca. 1,20 meter. De maximale lengte van de blokken bedraagt 100 meter. De gebruikte formulering bepaald de densiteit en overige eigenschappen van het schuim.

Regaal

Na het schuimen komen de schuimblokken met lengtes tot maximaal 100 meter terecht in het 'regaal'.

Het regaal bestaat uit vier goed geventileerde 'opslagstraten' van elk 100 meter lengte. De straten zijn voorzien van lopende banden, die zorgen voor transport van het schuim. In het regaal liggen de schuimblokken ca. 24 uur uit te harden en af te koelen. Na 24 uur zijn de blokken gereed voor verdere verwerking.

 

Opslag

Blokverwerking en opslag

Blokverwerking

 

Na de rijping worden de lange blokken uit het regaal gehaald en afgekort op de juiste lengte: lange blokken van ca. 10 meter, standaardblokken van 2,50 meter of op klantspecifieke maten.

De blokken worden opgeslagen in drie grote opslagloodsen, vanwaaruit de expeditie naar onze klanten plaatsvindt. Een gedeelte van de blokken wordt aangewend voor verdere verwerking in de eigen snijafdeling

Snijafdeling

AVEK beschikt over een goed geoutilleerde snijafdeling, waar vrijwel alle gangbare bewerkingen kunnen worden uitgevoerd.

Het hart van de afdeling wordt gevormd door een gloednieuwe snijstraat met daarin centraal de nieuwste Baumer OFS-HE contourmachine. Met deze full-option machine is vrijwel alles te snijden, van rechthoekig plaatwerk tot de meest complexe contourkernen. Eveneens bijzonder is de lange snijstraat waarop complete langblokken van 10 meter geautomatiseerd kunnen worden versneden tot matraskernen of andere rechthoekig plaatwerk . Daarnaast beschikt AVEK over diverse andere machines, waaronder verticaal snijmachines, horizontaal snijmachines, een rollensnijmachine en een schuinsnijmachine. Kortom: een volledige snijuitrusting om vrijwel elke gewenste vorm seriematig te kunnen produceren.

 

Snij machine

Expeditie

Beeld volgt nog?!

 

Transport vormt de laatste fase tot aan de klant, en is een verhaal op zich. Er wordt immers grotendeels lucht vervoerd. Voor het vervoer van 'ruwe blokken' zijn er daarom methoden ontwikkeld om efficiënter te kunnen vervoeren.

Dit gebeurt door middel van speciale perswagens. Bij de enkelvoudige perswagens kan het gehele dak telescopisch om hoog gebracht worden, waardoor er vijf blokken hoog geladen kan worden i.p.v. twee hoog. De nieuwste perswagens van AVEK zijn uitgerust met verstelbaar dak en dubbele laadvloer: hierdoor kan er tot 7 blokken hoog geperst worden! Voor vervoer van gesneden materiaal is persen niet mogelijk. Op dit punt biedt AVEK haar klanten de mogelijkheid om met een karrensysteem de interne en externe logistiek te optimaliseren.